Tak, zgadza się - lubię sałatki i wcale się z tym nie kryję. Przepis na jedną z nich podaję poniżej. Jest to prosta, nieco pikantna, sałatka świetnie smakującą z pieczonym mięsem. Wegetarianie mogą zjeść ją bez dodatków.
- świeże pomidory
- świeże młode ogórki
- jedna średnia cebula lub pęczek szczypiorku
- duży pęczek natki pietruszki
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, czerwona papryka, papryka chili (lub kilka kropli sosu tabasco), zioła prowansalskie
- Pomidory i ogórki pokroić w półksiężyce (lub inne fantazyjne kształty). Cebulę pokroić w kostkę. Przyprawić posiekaną natką pietruszki, solą, pieprzem, papryką oraz ziołami. Polać oliwą z oliwek i wymieszać.
Mniej więcej to samo jem od
Mniej więcej to samo jem od miesiąca na śniadanie i nie mogę przestać, tylko zamiast pietruszki - ocet balsamiczny.